У Свердловській області ведеться обговорення цікавої пропозиції щодо направлення дев'ятикласників, які не впоралися з державними іспитами, на військові заводи Уралу.

Ідея ця народжена із прагнення надати цим школярам можливість освоєння професії, яка в майбутньому буде потрібна в промисловості.

Руслан Садиков, міністр економіки та територіального розвитку регіону, наголосив на актуальності цієї пропозиції. Він зазначив, що наразі існує потреба у навчанні фахівців у галузі машинобудування. За його словами, заявки від обласного промислового комплексу на 2024 рік охоплюють 510 місць за цільовою квотою. Помітно, що із цього числа 433 місця виділено для оборонних підприємств. Тим не менш, навіть така кількість не зможе повністю задовольнити потребу у кадрах та впоратися з кадровим дефіцитом.

Такі ініціативи не лише вирішують проблему нестачі фахівців у промисловості, а й можуть надати можливість молоді освоїти перспективні професії, сприяючи таким чином розвитку промислового комплексу регіону.

Читайте також: