Коли ви виявляєте у своєму холодильнику старе сало, не потрібно поспішати з його викиданням.

Натомість, у вас є кілька варіантів надати йому "друге дихання" та використовувати у приготуванні смачних страв.

Чи допустиме вживання старого сала?

При тривалому зберіганні сало може змінюватися, таким як втрата свіжості, жовтизна і поглинання запахів з холодильника. Однак його можна безпечно вживати, якщо воно пролежало в холодильнику не більше 30 днів або в морозильнику до року.

Як відновити свіжість старого сала?

Якщо сало стало твердим і набуло жовтого відтінку, дотримуйтесь кількох простих кроків для його освіження:

  1. Наріжте сало на маленькі шматочки.
  2. Покладіть його в каструлю і залийте молоком.
  3. Поставте на повільний вогонь та залиште на 20 хвилин.
  4. Вийміть сало і дайте йому охолонути.
  5. Потім засоліть знову, додавши часник, перець та інші спеції на ваш смак.

Які страви можна приготувати?

Старе сало може стати основою різноманітних страв. Наприклад, ви можете перетворити його на смалець, позбувшись жовтих ділянок і підсмаживши решту на сковороді до золотистої кірки. Шкварки, отримані внаслідок цього процесу, можуть стати чудовим доповненням до яєчні або драників. Розтоплений смалець може бути використаний як ароматна заправка для борщу.

Ще один цікавий спосіб використання старого сала – приготування намазки для хліба.

Передрібніть сало з часником, перцем і додайте подрібнені зелень та спеції за смаком. Цю намазку можна подавати із чорним хлібом, створюючи чудове поєднання смаків. Зберігайте приготовлену намазку у холодильнику для довгострокового використання.