Очікується, що майбутні вихідні в Україні принесуть різноманітні погодні умови, включаючи коливання температури, опади та сильний вітер.

Про це повідомляє «УНІАН», посилаючись на прогнози народного синоптика.

За словами синоптика Наталки Діденки, на суботню погоду вплине атмосферний фронт, який принесе опади у західні, центральні та східні регіони. На півночі та півдні очікується посушливий період. Денні температури істотно відрізнятимуться: від -3°С на півночі до +14...+16°С на півдні.

"Дуже контрастною буде температура повітря в суботу: від 3 морозу на півночі до +14...+16 градусів на півдні", - прогнозує Наталія Діденко.

У неділю, 3 грудня, на півдні, сході, Дніпропетровській та Полтавській областях очікується потепління, температура сягне +10...+15°С.

У центральних регіонах температура становитиме +2...+8°C, а у західних та північних регіонах - близько нуля. Очікується посилення вітру до поривів 15-20 метрів за секунду.

"У Києві завтра очікується сніг, мокрий сніг, вдень можливий крижаний дощ", - попереджає синоптик.

На дорогах, за її словами, буде складна ситуація – налипання мокрого снігу, ожеледиця.

Крім того, метеоролог Ігор Кібальчич прогнозує розвиток потужного Сибірського антициклону у другій декаді грудня, що призведе до значного зниження нічних температур, що сягає -13...-7°С.

У деяких північних районах температура може сягати навіть -20...-14°С. Очікується, що це похолодання триватиме до 20-х років грудня.

Читайте також:

Цю помилку повторює кожен: як у жодному разі не можна розбивати яйця

Від цієї страви неможливо відірватися, навіть якщо ви ситі: рецепт цибульної запіканки з сиром та сосисками

Секрет досвідчених дачників: які культури треба садити поряд, щоб удвічі збільшити врожай