У ході розслідування на Одещині було виявлено серйозний інцидент, пов'язаний із командиром військової частини протиповітряної оборони.

Продаж 20 тонн дизельного палива

За даними Державного бюро розслідувань (ДБР), цей військовослужбовець, відповідальний за отримання та розподіл дизпалива у своєму підрозділі, став фігурантом справи про недбале ставлення до військової служби.

Відповідно до наданої інформації, підрозділу було надано 30 тонн пального.

Але замість ретельного управління цим важливим ресурсом командир вирішив незаконно реалізувати значну його частину. Продаж 20 тонн дизельного палива припав на суму понад 1,4 мільйона гривень.

Продаж 20 тонн дизельного палива

Після виявлення злочину правоохоронними органами та початку розслідування, підозрюваний повернув усю суму за продане паливо. Проте йому пред'явлено звинувачення у недбалому ставленні до військової служби, за що у разі визнання винним йому загрожує ув'язнення терміном до 8 років.

Фахівці зі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону стверджують, що цей військовослужбовець служив за контрактом. Але він не дотримувався необхідного контролю за рухом палива і не проводив своєчасний облік військового майна, яке зберігалося на складі. Окрім цього, виявлено випадки видачі палива без відповідної документації.

Наразі прокурори активно готують клопотання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тимчасового ув'язнення для військовослужбовця в період досудового розслідування. Нагадаємо, що наприкінці листопада в іншій військовій частині Київщини також були виявлені випадки шахрайства, пов'язані з незаконним продажем продуктів, призначених для військовослужбовців. Відносно відповідальних осіб порушено кримінальні справи за статтями про розкрадання та розтрату майна.

Читайте також: