Обробна дошка – незамінний помічник на кухні. Вона використовується для нарізування продуктів, тому згодом на ній може виникнути неприємний запах. Особливо це стосується дощок, які використовуються для нарізування м'яса чи риби.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як швидко позбутися запаху оселедця на обробній дошці, читайте в нашому матеріалі.
Щоб позбутися неприємного запаху на обробній дошці, можна скористатися такими порадами:
- Продезінфікуйте дошку. Для цього можна використовувати лимонний сік, 9%-ий оцет або харчову соду. Розведіть вибраний засіб у воді та змочіть дошку. Залишіть дошку в розчині на кілька хвилин, а потім ретельно промийте її чистою водою.
- Натріть дошку сухою гірчицею. Гірчиця має дезінфікуючі властивості і допомагає видалити запахи. Натріть дошку гірчичним порошком та залиште на кілька хвилин. Потім змийте гірчицю чистою водою.
- Натріть дошку кавовою гущею. Кава також має дезінфікуючі властивості. Натріть дошку кавовою гущею та залиште на кілька хвилин. Потім змийте кавову гущу чистою водою.
Ось кілька порад щодо догляду за обробними дошками:
- Використовуйте різні дошки для різних продуктів. Це допоможе запобігти поширенню бактерій.
- Не рідше одного разу на тиждень промивайте обробні дошки з миючим засобом та гарячою водою.
- Періодично очищайте обробні дошки від неприємного запаху, використовуючи один з описаних вище способів.
При дотриманні цих простих порад ви зможете зберегти свої дошки в чистоті й без неприємного запаху.
Читайте також:
Як вибрати свіжий і смачний оселедець, подивившись на його очі: проста хитрість
Вийде філе без кісточок: як очистити оселедець за дві секунди. Хлопець показав фокус. Відео
Як вибрати смачні та якісні крабові палички: хитрощі, про які ви не знали