Павуки - членистоногі, які мешкають практично в кожному будинку. Навіть якщо ми їх не бачимо, це не означає, що вони не ділять із нами житлову площу. І, виявляється, павуків не можна виганяти з дому, і тим більше вбивати та змивати у раковину.

Докладніше про те, чому ніколи не можна чіпати павуків, якщо вони завелися у вашому будинку, читайте в нашому матеріалі.

Павук – рятівник з Біблії

З павуками пов'язано чимало легенд та повір'їв. Одна з них розповідає про те, як павуки врятували від смерті одного з провидців та розповсюджувачів християнства.

Згідно з біблійною легендою, павук врятував Марію та Йосипа від солдатів царя Ірода. Коли Свята Сімейство переховувалась від переслідування, вони зупинилися на ніч у печері. На ранок до печери підійшли солдати, які шукали маленького Ісуса, щоб убити його. Тоді павук, що жив у печері, встиг сплести велике павутиння на вході.

Коли солдати побачили павутину, вони подумали, що ніхто не міг пройти через неї, не порвавши її. Тому вони не заходили до печери, а пішли далі. Таким чином, павук врятував життя Святої Сімейства та став символом Божої опіки та захисту.

Прикмети та забобони про павуків

У народі існує безліч прикмет і забобонів, пов'язаних з павуками. Деякі з них обіцяють приємні події, інші – попереджають про неприємності.

Позитивні прикмети:

  • Побачити павука в будинку – до добрих новин.
  • Павук, що повзе вгору по стіні, — до успіху та процвітання.
  • Павук, що впав зі стелі на голову, — до несподіваного подарунка чи спадщини.
  • Маленький павучок, що заплутався у волоссі, до прибутку.

Негативні прикмети:

  • Вбити павука - до невдач, хвороб та навіть смерті.
  • Побачити павука, що повзе вниз стіною, — до фінансових проблем.
  • Вбити павука вранці – до сварок у родині.
  • Вбити павука ввечері – до втрат.

Вірити чи не вірити у прикмети – справа кожного. Однак, як показує практика, багато людей, зіткнувшись із неприємною подією, згадують про те, що незадовго до цього вбили павука.

Читайте також:

Хитрість, яка точно допоможе: як позбутися молі в шафі раз і назавжди

Перевірено роками: як швидко позбутися щурів у гаражі, льоху та підвалі

Як позбутися мишей на ділянці за допомогою простої мазі, яка продається в кожній аптеці