Консервований горошок українські господарки використовують дуже часто. Ще бі, він може бути як самостійний гарнір, який можна розігріти або вживати холодним, а також консервований горошок додають у традиційні салати олів'є, столичний та вінегрет, закуски та овочеві рагу. Не дивно, що кожну господиню цікавить, як правильно вибрати продукт, щоб згодом не зіпсувати всю страву.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯк не помилитися із зеленим горошком, розповіла в Instagram експерт з харчування Наталія Мазурик.
Надайте перевагу скляній тарі, а не бляшанці. У скляних банках простіше оцінити якість зеленого горошку. Потрібно звернути увагу на відсутність стручків, осаду та каламуті в розсолі, цілісність та рівномірне забарвлення зерен. Зберігати скляні банки з горошком потрібно у темному місці, термін придатності зазвичай вказують виробники на упаковці.
Купуючи зелений горошок консервований в магазині, потрібно уважно оглянути бляшанку на предмет цілісності і відсутності вм'ятин, пошкоджень і іржі. Шви мають бути рівними, без вигнутостей. Слід струснути банку, щоб оцінити кількість горошку, якого має бути щонайменше 70%. Якщо всередині банки більше рідини, від покупки краще відмовитись.
Важливі поради щодо вибору горошку:
- шукайте банки із зазначенням "горошок із мозкових сортів", - він дрібніший, проте солодкий і не буде борошнистим
- віддайте перевагу горошку, датою виготовлення якого буде червень чи липень – саме тоді відбувається збирання врожаю, а отже горошок буде соковитим
- для зберігання горошку буде достатньо термічної обробки, тому не слід вестись на хімічні домішки; солі та цукру у складі достатньо, щоб вважати його якісним, а краще – взагалі без цукру
Читайте також:
Ви будете здивовані результату: навіщо наші бабусі кидали шматочок господарського мила на сковорідку
Здивуйте цією стравою своїх гостей: рецепт шведського закусочного салату з малосольним оселедцем
Ідеально підходять під картоплю-пюре: рецепт польських котлет із фаршу та консервованої квасолі
Секрет, який знали наші бабусі: навіщо в кімнатах ставлять філіжанки з рисом. Результат вас здивує