Консервований горошок українські господарки використовують дуже часто. Ще бі, він може бути як самостійний гарнір, який можна розігріти або вживати холодним, а також консервований горошок додають у традиційні салати олів'є, столичний та вінегрет, закуски та овочеві рагу. Не дивно, що кожну господиню цікавить, як правильно вибрати продукт, щоб згодом не зіпсувати всю страву.

Як не помилитися із зеленим горошком, розповіла в Instagram експерт з харчування Наталія Мазурик.

Надайте перевагу скляній тарі, а не бляшанці. У скляних банках простіше оцінити якість зеленого горошку. Потрібно звернути увагу на відсутність стручків, осаду та каламуті в розсолі, цілісність та рівномірне забарвлення зерен. Зберігати скляні банки з горошком потрібно у темному місці, термін придатності зазвичай вказують виробники на упаковці.

Купуючи зелений горошок консервований в магазині, потрібно уважно оглянути бляшанку на предмет цілісності і відсутності вм'ятин, пошкоджень і іржі. Шви мають бути рівними, без вигнутостей. Слід струснути банку, щоб оцінити кількість горошку, якого має бути щонайменше 70%. Якщо всередині банки більше рідини, від покупки краще відмовитись.

Важливі поради щодо вибору горошку:

  • шукайте банки із зазначенням "горошок із мозкових сортів", - він дрібніший, проте солодкий і не буде борошнистим
  • віддайте перевагу горошку, датою виготовлення якого буде червень чи липень – саме тоді відбувається збирання врожаю, а отже горошок буде соковитим
  • для зберігання горошку буде достатньо термічної обробки, тому не слід вестись на хімічні домішки; солі та цукру у складі достатньо, щоб вважати його якісним, а краще – взагалі без цукру

Читайте також:

Ви будете здивовані результату: навіщо наші бабусі кидали шматочок господарського мила на сковорідку

Здивуйте цією стравою своїх гостей: рецепт шведського закусочного салату з малосольним оселедцем

Ідеально підходять під картоплю-пюре: рецепт польських котлет із фаршу та консервованої квасолі

Секрет, який знали наші бабусі: навіщо в кімнатах ставлять філіжанки з рисом. Результат вас здивує