Протягом трьох місяців уразливі сім'ї з багатьма дітьми, які проживають у кількох районах, прилеглих до лінії фронту в Україні, отримають суттєву грошову підтримку від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про запуск програми виплат для малозабезпечених багатодітних сімей, охоплюючи вісім прифронтових районів у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях. Протягом цього періоду сім'ї отримуватимуть 3600 грн на кожну дорослу та 6600 грн на кожну дитину на місяць.

Додатково прем'єр наголосив, що уряд продовжує свою програму щомісячних доплат до пенсій залежно від віку. Пенсіонери, які досягли віку 80 років і більше, отримають додаткові 570 грн. щомісяця. Ті, кому від 75 до 80 років, отримуватимуть 456 грн., а у віці від 70 до 75 років – щомісячні доплати у розмірі 300 грн.

Важливо також зазначити, що у вересні віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила про можливість отримання державної грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які повертаються до України після перетину кордону.

Минулого місяця стало відомо, що Всесвітня продовольча програма ООН (ЗПС) розпочала надання додаткових грошових виплат пенсіонерам у регіонах, які найбільше постраждали від наслідків воєнних дій. Понад 260 тисяч пенсіонерів у дев'яти областях України отримуватимуть доплати до своїх пенсій протягом щонайменше чотирьох місяців, що покликане полегшити їхнє фінансове становище в умовах складної обстановки.

Читайте також: