Щоб уберегти психічне здоров'я і надовго забути про комарів, що дзижчать навколо, потрібно посадити на дачі кілька невибагливих рослин. Ці істоти просто на дух не переносять їх, тому за кілометр облітатимуть вашу дачну ділянку.

Що посадити від комарів

Цитронелла. Має найсильніший лимонний аромат, від якого комарині зграї відлітають якнайдалі. Садіть її у великі горщики, а з першими холодними днями заносите до теплого приміщення до наступного літа.

Мелісса. Друга за потужністю на комарів рослина. Пряний аромат і легкі лимонні нотки приводять їх у сказ і звертають у втечу. Її можна посадити і на сонці, і в затіненому місці.

М'ята перцева з яскравим ментоловим запахом — ще один спосіб викликати панічні атаки у комарів. До речі, наші пращури часто садили її спеціально поряд з вікнами, щоб кровопивці навіть і не подумали про непроханий візит до будинку.

Оксамити. Допомагають не тільки від комариних навал, а й від настирливих мошок. Просто розмістіть кілька невеликих горщиків з ними в кімнаті і жоден літаючий об'єкт не посягне на ваше житло.

Базилік. Зазвичай його додають у страви, щоб домогтися неповторного смаку, але стане у нагоді він і для відлякування комарів. Особливо сильно їм не подобається лимонний базилік, адже в ньому міститься камфора.

Часник. Позбавить вас від москітів надовго, але садити його слід пучками в різних місцях. Так ефект посилиться у рази. У приміщенні можна покласти його на тумбочку і спати спокійним сном без нічного шуму.

Шалфей з терпким ароматом приховує від рецепторів кровопивців людський запах. Вони просто не зможуть відчути власника запасу крові, якщо поблизу опиниться ця рослина. Але для його вирощування у землі має бути нейтральна кислотність.

Лаванда. Її часто застосовують проти молі, але спрацює вона і проти комарів, мошок та іншої літаючої напасті. А якщо висушити її та покласти в невеликий мішечок поруч із ліжком, то глибокий сон вам гарантований.

Календула. Невибаглива у догляді, здатна рости на дачі чи підвіконні квартири. Людей тішить яскравим забарвленням, а от комарів сильно засмучує.

Піжма вважається забійною зброєю у боротьбі проти москітів. Але рослина ця отруйна, так що вирощувати її слід обережно, адже вона здатна швидко захопити всю дачну ділянку і перетворити сад на одне велике бур'ян.

Читайте також:

Допоможе і в квартирі, і на дачі: названо 5 запахів, які відлякують комарів

Лише чашка кави: як зробити так, щоб комарі до вас більше не підлітали

Комари облітатимуть вашу ділянку десятою дорогою: посадіть ці прості рослини

Як позбавитися комарів на ділянці: перевірені хитрощі, які працюють