Багато людей люблять вживати алкоголь у поєднанні із фруктами. Однак, як стверджують експерти, таке поєднання може спричинити небажані побічні ефекти, а в деяких випадках навіть погіршити стан здоров'я.

Докладніше про те, які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем, читайте в нашому матеріалі.

Авокадо

Авокадо - це корисний фрукт, багатий на поживні речовини. Однак, якщо вживати його з алкоголем, це може призвести до серйозних шлункових розладів, таких як нудота, блювання, діарея та біль у животі.

Банани

Банани також є корисними фруктами, але їх поєднання з алкоголем може спричинити печію та посилити дію алкоголю на організм. Це може призвести до швидкого сп'яніння, а також до таких побічних ефектів, як головний біль, нудота та запаморочення.

Ківі

Ківі - це ще один корисний фрукт, але може викликати алергічні реакції, якщо вживати його з алкоголем. Алергічні реакції можуть проявлятися у вигляді сверблячки, висипу, кропив'янки, набряку та утруднення дихання.

Грейпфрут

Грейпфрут містить речовини, які можуть сповільнювати розпад алкоголю в організмі. Це може призвести до того, що алкоголь довше затримуватиметься в організмі і надаватиме сильніший вплив на організм. В результаті може виникнути інтоксикація, яка може виявлятися у вигляді нудоти, блювання, діареї, запаморочення, головного болю, порушення зору та координації рухів.

Манго

Манго містить речовини, які можуть посилювати дію алкоголю. Це може призвести до таких побічних ефектів, як нудота, запаморочення та біль голови.

Щоб уникнути небажаних побічних ефектів, рекомендується уникати вживання перелічених вище фруктів у поєднанні з алкоголем. Якщо ви все ж таки хочете поєднувати фрукти з алкоголем, рекомендується проконсультуватися з лікарем або спеціалістом з харчування.

Додаткові поради

  • Якщо ви все ж таки хочете поєднувати фрукти з алкоголем, рекомендується вибирати фрукти з низьким вмістом цукру.
  • Фрукти слід використовувати у помірних кількостях.
  • Не слід вживати алкоголь на голодний шлунок.
  • Після вживання алкоголю рекомендується вживати багато рідини, щоб допомогти організму вивести алкоголь.

Читайте також:

Швидко зіпсуються: які фрукти не можна тримати поряд один з одним

Його можна розтягнути на весь тиждень: названо фрукт, який допомагає дуже швидко заснути

Це просто божественно: домашнє вино з дачного винограду за грузинським рецептом