Досвідчений дипломований дієтолог Шайла Кадоган, що спеціалізується на інтегративному харчуванні, метаболічних дисфункціях і захворюваннях шлунково-кишкового тракту, виділила продукт, який заслуговує постійної уваги через свою високу якість - сардини. Незважаючи на те, що вони не мають такої ж популярності, як , доступні всім за ціною сардини є відмінним вибором для регулярного включення до раціону.

Про це пише Study Finds.

Сучасні дієтичні рекомендації передбачають вживання 8-12 унцій (340 г) морепродуктів на тиждень підтримки оптимального здоров'я. Однак близько 90% людей не досягають цієї мети, що можна пояснити стандартною дієтою, яка не приділяє належної уваги здоровим продуктам, а також недоступністю морепродуктів та недостатнім обізнаним підходом до питань харчування та їх важливості.

Сардини – відмінний вибір для тих, хто прагне практично та корисно внести більше морепродуктів у свій раціон. Незважаючи на свій рибний аромат та смак, який не всім до смаку, їхня користь для здоров'я варта того, щоб спробувати.

В одній банці сардин, наприклад, міститься приблизно:

  • 170 калорій;

  • 10 г жиру;

  • 18 г білка;

  • 0 г вуглеводів;

  • 40% денної норми вітаміну D;

  • 80% денної норми селену;

  • 20% денної норми кальцію.

Крім того, сардини збагачені близько 1800 міліграмами омега-3 жирних кислот EPA та DHA, що підтримують здоров'я мозку. Селен, що міститься в них, стимулює синтез селенопротеїнів, запобігаючи окислювальному стресу і підтримуючи оптимальну роботу мозку. Риб'ячий продукт також багатий на залізо, ніацин, фосфор, калій, цинк, вітамін Е, В12 та інші корисні елементи.

Окрім вражаючих поживних характеристик, сардини також є більш бюджетним варіантом у морепродуктовій групі. Ці риби упаковані у зручні банки, що робить їх чудовим вибором для сніданків, обідів чи швидких вечерь.

Якщо турбує вас вміст ртуті, характерний для великих риб, сардини є ідеальним варіантом із низьким рівнем ртуті. Їх невеликі розміри та положення в харчовому ланцюжку знижують ризик накопичення ртуті, що робить їх безпечним та корисним джерелом омега-3, не шкодячи при цьому здоров'ю.

Регулярне вживання різноманітних морепродуктів є важливою складовою здорового способу життя, і, незважаючи на проблеми з доступністю або якістю харчування, сардини вирізняються своєю унікальною користю для здоров'я та доступністю, роблячи їх оптимальним вибором для тих, хто прагне підтримувати баланс у раціоні.

Читайте також:

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року

Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові