Приступаючи до ремонту в будинку, багато хто задається питанням, з якої кімнати почати зміни. У величезній кількості будинків є одне особливе приміщення, яке вважається свого роду "відправною точкою". Дизайнер інтер'єру з Атланти, Крістін Конг, поділилася своєю думкою щодо вибору початкової точки, відзначаючи, що кухня – відмінне місце для старту, особливо якщо в планах дуже великий ремонт. Ця кімната, як правило, вимагає більше уваги, часу та фінансів.

Про це пишеHomes & Gardens.

Кухня, будучи свого роду серцем будинку, місцем сімейних зустрічей та розваг, є зону, яку ми використовуємо найбільш інтенсивно. Тому вибір її як відправна точка є розумним кроком, зазначає експерт.

Важливо пам'ятати, що ремонт в будинку - це процес, що іноді супроводжується руйнуваннями, тому важливо ретельно обміркувати, з якої кімнати почати. Крім того, рекомендується почати з тієї кімнати, де ви проводитимете найбільше часу в процесі ремонту.

Чед Хекманн, фахівець із продажу нерухомості, також підтримує ідею вибору кухні як відправної точки.

Кухня має перевагу перед іншими приміщеннями через свою центральну роль у повсякденному житті: приготування їжі, сніданки, обіди, вечері та спілкування з сім'єю, додає експерт.

Коли справа доходить до економії на ремонті, рекомендується розпочати з розробки бюджету та плану ремонту з огляду на обрані матеріали. Важливо оцінити все послідовно, враховуючи кожну кімнату та вид роботи. Експерти радять не купувати матеріали про всяк випадок, а слідувати строго складеному плану.

При виборі будівельних матеріалів варто пам'ятати, що найдорожче не завжди означає якісне. Важливо звертати увагу не лише на зовнішній вигляд, а й на технічні та експлуатаційні характеристики. Крім того, рекомендується самостійно виконувати частину робіт, такі як зняття старих шпалер, плитки або штукатурки, щоб заощадити на послугах майстра.

Не можна забувати про важливість правильного дизайну, оскільки це невід'ємна естетична сторона ремонту. Якщо це ваш перший масштабний ремонт, розумно звернутися до професіоналів для консультацій та рекомендацій.

Читайте також:

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року

Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові