Термін "синдром святкового серця" звучить незвичайно, але це серйозний медичний стан, який часто зустрічається під час свят.

Про це пише "WTOP".

Цей стан був описаний у 1978 році, коли встановили зв'язок між надмірним вживанням алкоголю та аритміями. У святкові періоди ризик аритмій зростає через вживання алкоголю на вечірках.

Згідно з Центром з контролю та профілактики захворювань США, надмірне вживання алкоголю є головним фактором ризику для синдрому святкового серця. Це може спричинити фібриляцію передсердь – форму аритмії. Якщо виявляються симптоми, наприклад, прискорене серцебиття, їх необхідно не ігнорувати, оскільки це може призвести до серйозних ускладнень.

Крім алкоголю, ризик збільшується через надмірне споживання кофеїну, солоних закусок, порушення режиму та інших факторів, пов'язаних зі святами. Люди змінюють звичний ритм життя під час свят, що може негативно позначитися на серці.

За наявності симптомів проблем із серцем, таких як запаморочення чи утруднення мови, необхідно негайно звернутися до лікаря. Дослідження показали, що 25 грудня у США особливо багато випадків смерті від серцевих захворювань.

Враховуючи вищезгадані ризики, багато медичних організацій, включаючи Всесвітню організацію охорони здоров'я, рекомендують обмежувати вживання алкоголю під час свят. Це може суттєво зменшити ризик синдрому урочистого серця.

Для підтримки здоров'я серця важливими є регулярні фізичні навантаження, дієта з обмеженням солі та помірне споживання алкоголю. Ці рекомендації допоможуть зменшити ризик серцевих захворювань, покращити загальне самопочуття та настрій.

Перед настанням святкового періоду усвідомлення та мінімізація ризиків синдрому святкового серця стають ключовими. З правильними навичками можна насолоджуватися святами, зберігаючи здоров'я серця.

Читайте також:

Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави

Ви робили це неправильно: чому насправді каву не можна заливати окропом

Станете нервовими, з'явиться гормон стресу: що буде, якщо пити каву натщесерце