Українська влада має намір внести деякі зміни до процедури бронювання співробітників з метою підвищення її ясності та прозорості.

Кабінет міністрів готує пакет змін, який включатиме оновлену процедуру бронювання в рамках загальної мобілізації в Україні, повідомляє видання viyna.progroshi.news.

Про це було оголошено на зустрічі із заступником міністра економіки Ігорем Фоменком.

"У Міністерстві оборони готуються до змін, у тому числі до оновлення процедури бронювання. Наразі вона знаходиться на стадії узгодження та формування... Ідея полягає в тому, щоб переглянути підходи до бронювання, роблячи їх більш зрозумілими та прозорими”, - наголошується у повідомленні.

Нововведення в процедурі бронювання включають:

  • Впровадження електронної процедури бронювання, яка не є експериментальним проектом та може бути введена протягом двох років. Вона діятиме паралельно з традиційною паперовою процедурою.
  • Обмеження числа заброньованих військовозобов'язаних до 50% від загальної кількості.
  • Бронювання на місяць для співробітників з неточностями у даних та на 6 місяців для інших.
  • Працівники, які не перебувають на військовому обліку, не підлягають бронюванню.

Процес бронювання співробітників включає кілька етапів, які потребують узгодження та ухвалення рішень з боку держорганів, Генштабу ЗСУ та Міністерства економіки. Захищено бронювання певних категорій працівників, таких як ті, хто не отримує бронювання через військову спеціальність, та осіб, які мають право чи відстрочку від мобілізації згідно із законодавством України.

Читайте також:

Росія готує нову мобілізацію. У Британії розкрили плани Путіна та назвали цифри

Лавров випадково здав плани Путіна, заговоривши про мирні переговори: на чому його спіймали

Вже обчислюють за допомогою дронів: у мережі показали, як українські захисники ловлять ухилянців