Осінньо-зимовий період часто негативно впливає на стан нашого волосся, роблячи його тьмяним, ламким і стимулюючи їх випадання. Щоб повернути волоссю здоров'я і прискорити його зростання, рекомендується звернути увагу на дві певні олії.

Про це повідомляє "She Finds".

Помітивши зміни в якості свого волосся, слід негайно приступити до їхнього догляду. Для цього в домашніх умовах можна застосовувати спеціальні олії, які допоможуть зміцнити їх, запобігти ламкості та прискорити зростання.

Доктор медичних наук Йорам Харт та фахівець з волосся Ганіма Абдулла поділилися своїми рекомендаціями щодо ефективних олій для догляду за волоссям.

Як олія розмарину впливає на зростання волосся?

Ганіма Абдулла підкреслює, що олія розмарину сприяє нормалізації процесу випадання волосся. Вона радить додавати кілька крапель цієї олії у ваш лосьйон для волосся. Завдяки швидкому вбиранню, олія починає активно діяти, покращуючи стан волосся.

Йорам Харт підтримує цей погляд, відзначаючи, що насиченість шкіри голови корисними елементами забезпечує активізацію росту волосся та зниження їх випадання.

Як прискорити ріст волосся за допомогою олії м'яти перцевої?

"Одна олія призначена для догляду за шкірою голови та стимулювання росту волосся, у той час, як інше акцентується на зміцненні волосся та запобіганні ламкості й кінчиків, що січуться", - уточнює Йорам Харт.

Олія м'яти перцевої сприяє зміцненню волосся, забезпечує його поживними речовинами та стимулює кровообіг у ділянці шкіри голови.

Чому волосся довго росте?

Волосся на голові людини росте в циклах, і кожен цикл може тривати від кількох тижнів до кількох років. Тривалість росту волосся визначається генетичними факторами, станом здоров'я, віком та іншими зовнішніми та внутрішніми факторами. Ось кілька причин, з яких волосся може рости довго:

Генетика. У кожної людини є певна генетична межа для довжини волосся. У деяких людей волосся може рости швидше, в інших — повільніше.

Вік. З віком швидкість росту волосся може зменшуватись. У старших людей волосся часто росте повільніше і може втрачати свою структуру.

Гормональне тло. Гормони відіграють важливу роль у рості волосся. Наприклад, гормони щитоподібної залози можуть впливати на зростання волосся. Дисбаланс гормонів може призвести до втрати волосся або уповільнення їх зростання.

Стан здоров'я. Хронічні захворювання, стрес, погане харчування та інші фактори, що впливають на загальний стан здоров'я, можуть сповільнити ріст волосся.

Догляд та обслуговування. Регулярний догляд за волоссям, правильне харчування та використання відповідних доглядових засобів можуть сприяти їх здоровому зростанню.

Важливо пам'ятати, що індивідуальні особливості та генетика відіграють ключову роль у зростанні волосся кожної людини. Якщо у вас є побоювання або питання щодо зростання волосся, рекомендується звернутися до фахівця або трихолога.

Читайте також:

Жінкам це нагоді: як потрібно мити голову, щоб волосся розкішно блищало.

Краще відмовтеся від такої їжі: названі продукти, через які волосся починає швидко сивіти

Ви загробите свої нігті: названо термін, коли потрібно терміново позбавлятися гель-лаку