Існує різноманітність варіацій цієї кулінарної вишуканості, що варіюються за видами м'яса, складом бульйону та додаванням овочів.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився своїм рецептом холодцю зі свинини, який можна приготувати лише за кілька годин.

Інгредієнти:

  • 500 г нежирної свинини;
  • 2 літри води;
  • 30 г желатину;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 3-4 горошинки запашного перцю;
  • 2-3 лаврові листи;
  • сіль

Для соусу:

  • 2 зубчики часнику;
  • 1/4 гострого перцю чилі;
  • 2 чайні ложки білого хрону.

Приготування холодцю зі свинини починається із підготовки м'яса. Очистить свинину від плівки та наріжте її невеликими шматками. Доведіть до кипіння, варіть 2-3 хвилини, видаляючи піну, що утворюється. Потім злийте воду і ретельно промийте шматочки свинини.

Поверніть м'ясо в каструлю, залийте чистою водою, додайте 2-3 зубчики розчавленого часнику, запашний перець, лавровий листок і варіть на маленькому вогні протягом години. Не забудьте посолити.

Готове м'ясо витягніть із каструлі та розділіть на волокна. Укладіть у спеціальні форми чи тарілки.

У гарячий бульйон додайте заздалегідь замочений та проціджений желатин. Залийте цим розчином форми чи тарілки із м'ясом. Коли бульйон охолоне, перемістіть посуд у холодильник і залиште на 2-3 години для застигання.

Для приготування смачного та гострого соусу до холодцю подрібніть 2 зубчики часнику, додайте перець та хрін. Подавайте холодець із цим соусом.

Корисні властивості холодцю:

  • Холодець є чудовим джерелом колагену, білка, який відіграє важливу роль у здоров'ї шкіри, волосся та нігтів. Колаген сприяє зміцненню сполучних тканин, таких як суглоби та хрящі, покращуючи їх еластичність та структуру.
  • Бульйон, який є основою для холодцю, містить такі речовини, як желатин. Ці речовини можуть допомогти відновленню слизової оболонки шлунка та кишечника, сприяючи загоєнню та покращенню загального стану травної системи. Також, холодець містить амінокислоти, які можуть бути корисними для підтримки здорової мікрофлори кишечника.

Читайте також:

Що потрібно зробити, щоб холодець став прозорим, навіть якщо він помутнішав

Чудово підходить під святковий холодець: рецепт польської закуски з яйцем та хріном

Холодець застигне дуже швидко: що потрібно зробити, якщо ви його варите без желатину