Кутя для Різдва є ключовим елементом святкового столу. Цей герой столу не тільки пригощає, а й веде початок святкової вечері. Тому, що традиція пропонує готувати 12 страв, кутя часто залишається не доїденою.

Про це повідомляє "Styler".

Наші старші покоління вірили, що в цей день духи близьких, що пішли, приходять до живих. Усі 12 страв залишали на столі на ніч, і лише наступного дня можна було їх вживати, крім куті.

Кутя має особливе значення, тому просто так її не викинеш. Вона символізує пам'ять про предків. Часто її пропонують домашнім птахам чи тваринам, впевнено виховуючи їхнє здоров'я.

Для тих, хто не має домашніх вихованців, можна поділитися кутею з бездомними тваринами чи птахами.

Кутя, що залишилася після Різдва, зберігається в холодильнику до п'яти днів з огляду на складові інгредієнти. Але найкращим рішенням буде вжити її найближчими днями.

Іноді кутю, що залишилася, додають в тісто для приготування тістечок. Однак з огляду на безліч страв на Різдво, рішення про подібну випічку залишається за вами.

Якщо при приготуванні крупи для куті щось пішло не так і крупа зіпсувалася, її можна без сорому викинути.

Інші 11 страв Різдва не мають такої ж особливої ​​значущості, як кутя, тому якщо вони зіпсовані, викидати їх допустимо.

Читайте також:

Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави

Ви робили це неправильно: чому насправді каву не можна заливати окропом

Станете нервовими, з'явиться гормон стресу: що буде, якщо пити каву натщесерце