Макарони – це страва, яку люблять у всьому світі. Здавалося б, що може бути простішим, ніж зварити макарони? Однак, щоб вони вийшли смачними і не злиплися, необхідно дотримуватись деяких правил.

Докладніше про те, як насправді потрібно варити макарони, читайте в нашому матеріалі.

Кількість води

Одне з головних правил – використовувати достатню кількість води. На 100 г макаронів необхідно 1 літр води. Якщо ви варите велику порцію, то каструля має бути досить великою, щоб води було не менше 2/3 об'єму.

Якість води

Для варіння макаронів рекомендується використовувати фільтровану воду. Макарони вбирають воду, і якщо вона матиме хлорний або металевий присмак, це зіпсує страву.

Сорт макарон

Не всі макарони однакової якості. Найсмачніші та найкорисніші макарони виготовляються з твердих сортів пшениці. Вони мають насичений колір та яскравий смак.

Коли кидати

Макарони необхідно кидати у киплячу воду. Кипляча вода - це та, яка б'є ключем і вирує. Вода повинна закипіти не менше 20 секунд, перш ніж до неї можна буде додати макарони.

Коли солити

Сіль необхідно додавати у воду до того, як вона закипить. На 1 літр води потрібно 10 г солі (чайна ложка з гіркою).

Що з кришкою

Після того, як макарони додані до киплячої води, каструлю необхідно накрити кришкою. Це допоможе воді швидше закипіти. Як тільки вода закипить, кришку потрібно зняти та залишити макарони варитися на середньому вогні.

Заважати чи ні

За час варіння макаронів їх необхідно перешкодити не більше 3 разів. Не варто стояти над каструлею та постійно помішувати макарони. Однак і ігнорувати процес також не варто. Макарони - це крохмалистий продукт, який може легко прилипнути до дна каструлі або один до одного.

Олією не зіпсуєш

При варінні макаронів можна додати одну-дві столові ложки рослинної олії. Це допоможе запобігти склеюванню макаронів.

Що таке "аль денте"

Правильно зварені макарони мають бути трохи недовареними. В Італії такі макарони називають "аль денте". Щоб отримати макарони "аль денте", їх необхідно варити на 1-3 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Готові макарони повинні бути пружними на дотик, але не повинні розварюватися.

Як злити воду

Готові макарони необхідно відкинути на друшляк і дати стекти воді. Потім макарони можна повернути в каструлю та додати соус чи інші інгредієнти.

Ось кілька додаткових порад щодо приготування макаронів:

  • Якщо ви бажаєте приготувати макарони з соусом, то не додавайте сіль у воду, в якій вони варяться. Соус вже буде солоним, і додаткова сіль зробить макарони надто солоними.
  • Якщо ви хочете приготувати макарони з морепродуктами, їх необхідно додати у воду за 2-3 хвилини до закінчення варіння макаронів.
  • Якщо ви хочете приготувати макарони з овочами, їх необхідно додати у воду за 5-7 хвилин до закінчення варіння макаронів.

Читайте також:

Дешево, смачно та швидко: рецепт закусочного листкового салату з кільки в томатному соусі з картоплею та морквою

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Смакування, яким ви хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами