З давніх-давен у наших предків гібіскус, який ще називають китайською трояндою, був оповитий різними містичними віруваннями і народними забобонами. Так, згідно з містичними віруваннями, гібіскусу не місце ні в будинку, ні навіть біля нього, адже рослина нібито становить загрозу для людей.

І справді, якщо молоді люди більше вірять у те, що наявність квітки китайської троянди в будинку заряджає позитивною енергією, змушує пасивних людей рухатися вперед і ставати успішними, то більшість українців вважає, що цвітіння китайської троянди може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям людини.

Якщо вірити прикметам, то не варто садити гібіскус тим, хто хоче вийти заміж, адже вважається, що ця квітка жене з будинку, в якому росте, потенційних наречених. Тому вірять, що на особисте життя молодих дівчат ця рослина здатна негативно вплинути.

А ось для заміжньої жінки цвітіння гібіскуса віщує проблеми у стосунках та шлюбі – нібито її почуття до чоловіка втратить силу. У сімейне життя подружжя гібіскус здатний внести образи і непорозуміння.

Крім того, повір'я твердять — квітки гібіскуса, які розпустилися раніше, є провісником швидкої смерті одного з членів сім'ї.

Також люди кажуть, що гібіскус приваблює негативну енергетику в будинок і погані події.

Рослина навіть прозвали вампіром за його яскраві, червоні пелюстки, які нібито нагадують людську кров. Існує повір'я, що квітка присмоктується до своїх господарів, випиваючи успіх, здоров'я та життя.

Не варто садити гібіскус вдома і тим, хто має досить тривожну та вразливу натуру, оскільки зміни стану рослини та пов'язані з цим прикмети можуть погано вплинути на настрій людини.

Зазначимо, що гібіскус має певне значення в культурі багатьох народів.

На Гаїті гібіскус — священна квітка. Його зображення знайдете у національній символіці. Китайську троянду вплітають у вінки, якими на острові вшановують дорогих гостей.

Національна валюта Малайзії містить зображення гібіскусу, там рослина також вважається священною.

Китайці вважають, що коли в будинку зацвітає кущ гібіскуса, скоро в ньому святкуватимуть щасливе весілля.

Бразильці чекають на цвітіння китайської троянди з хвилюванням, адже цей добрий знак повідомляє про народження дітей у сім'ї.

Індійські нареченої перед весільною церемонією прикрашають волосся квітками китайської троянди, оскільки в Індії вони вважаються символом невинності.

Читайте також:

Не надумайте викидати: які рослини дуже люблять добриво у вигляді кавової гущі

Небезпека в будинку: які рослини можуть загрожувати вашим вихованцям

І мама буде рада: 5 кімнатних рослин, які виживуть навіть за мінімального догляду