WhatsApp готується до майбутнього, в якому користувачі зможуть спілкуватися один з одним через будь-які месенджери. В останній бета-версії програми з'явився новий розділ "Сторонні чати", до якого можна додавати чати з інших месенджерів.

Докладніше про те, що WhatsApp вирішив усіх здивувати нововведенням, інформує УНІАН.

Функція вже тестується, але коли вона стане доступною всім користувачам, поки невідомо. Повідомлення з інших месенджерів будуть надходити в цей розділ, навіть якщо облікові записи в них не зареєстровані в WhatsApp. У бета-версії вже додано сумісність з Telegram та Discord, а згодом з'явиться підтримка інших месенджерів, таких як Viber, iMessage, Signal та інших.

Це нововведення обумовлено новим законом про великі монополії, який був прийнятий Європейським Союзом. В рамках цього закону Apple повинна буде відкрити установку програм не з App Store, а також доступ до NFC, а месенджери, включаючи WhatsApp, повинні забезпечити сумісність з іншими месенджерами.

Точна дата запуску "Сторонніх чатів" поки що невідома, але очікується, що вона відбудеться найближчим часом. Можливо, щось подібне з'явиться і в Telegram, а також в інших сервісах обміну повідомленнями.

Новий закон фактично запобігатиме практиці примусу користувачів до встановлення кількох месенджерів для підтримки зв'язку з друзями та знайомими. Замість того, щоб боротися за монополію на ринку обміну повідомленнями, месенджери будуть змушені конкурувати один з одним за якістю інтерфейсу, захищеності та корисними функціями.

В останньому апдейті у WhatsApp з'явилася можливість приховати свою IP-адресу під час дзвінків. Також у популярному месенджері стали доступні голосові повідомлення, які видаляються одразу після прослуховування.

Читайте також:

Це вже справжнє пекло: Австралію охопила рекордна спека, температура підіймається під 50 градусів

Візьміть дрібні монети: обряд, який здійснюють для того, щоб залучити гроші та удачу

Купувати квартиру чи краще її орендувати: українцям розповіли, що зараз вигідніше