Ось кілька перевірених способів не намочити ноги в сльоту та відлигу:

Відповідне взуття.

У вологу погоду одягайте гумові чоботи або туфлі. Переконайтеся, що вони не надто тугі, щоб залишилося місце для більш товстих шкарпеток, щоб вашим ногам були тепліше.

Бахили.

Розгляньте можливість використання бахіл, які можна зняти у приміщенні. Вони тонші за калоші, але можуть бути менш ефективними під час сильного дощу.

Водовідштовхувальні засоби.

Використовуйте водовідштовхувальні спреї або креми, які можна придбати у взуттєвих магазинах. Хоча вони не дозволять вам ходити калюжами протягом тривалого часу, вони забезпечують тимчасовий захист.

Саморобне просочення для взуття.

Створіть власне просочення для взуття, змочивши серветку вазеліном, риб'ячим жиром, касторовою або лляною олією. Нанесіть його на чисте та сухе взуття, приділяючи особливу увагу швам та стикам.

Гарячий віск.

Нанесіть на взуття парафін або віск зі свічки та нагрійте його феном. Розплавлений віск утворює захисну плівку, що перешкоджає проникненню води. Майте на увазі, що цей метод знижує повітропроникність.

Туфлі на платформі.

Вибирайте взуття на танкетці, високій платформі або потужній тракторній підошві. Взуття на високих підборах допоможе вам залишатися над калюжами.

Не забудьте вибрати метод, який відповідає вашим уподобанням та конкретним погодним умовам, з якими ви зіткнулися.

Читайте також:

І ось спробуйте відмовитися від добавки: рецепт картоплі, тушкованою куркою та квашеною капустою

У сім'ї можуть початися біди: у яких місцях у жодному разі не можна ставити тапочки

Секрети, про які знають не всі: як виростити ранню редиску хрумкою та солодкою