Щоразу при струшуванні постільної білизни, одягу, пледів, перебиранні шаф або прасуванні людина стикається вдома з пилом. А ще маса пилу розноситься по підлозі від старих килимів, а у вікна залітає пісок, пилок, суперечки грибка, частки пір'я. Таким чином, постійна боротьба з пилом будинку може стати справжнім пеклом, якщо у вас у кімнатах багато речей-пилозбірників та важкодоступних для прибирання місць. Хитрі та практичні китайці придумали, як із зіпсованих колготок зробити засіб для виведення пилу.

Виявляється, що старі капронові колготки чи панчохи даремно багато господинь викидають. Їх можна використовувати як ідеальний засіб від пилу. Для цього достатньо обернути їх навколо швабри та використовувати її як ганчірку.

Ще б пак, запорука якісного прибирання - правильно підібрана тканина для ганчірки. Так, наприклад, старі махрові рушники або шматок поліестеру не усувають, а просто переносять пил на інше місце, додаючи більше безладу.

Найкраще витирати пил спеціальними серветками для пилу, які несуть електростатичний заряд і тому добре утримують бруд.

Як альтернативу китайські господині використовують старі капронові колготки або панчохи. Вони є ідеальним засобом через закони фізики.

Справа в тому, що нейлон може притягувати до себе частинки бруду через статичну електрику. Це дозволить вбирати в себе найменшу частинку з важкодоступних місць і зменшує час прибирання в рази.

А ще капронові колготки – гарний матеріал для чищення та полірування меблів. Однак для цієї мети ідеально підійдуть темні колготи. Так, якщо потрібно відполірувати дерев'яні поверхні на меблях, то потрібно натерти капронками меблі, попередньо збризнувши спеціальним засобом. У цьому випадку на поверхні не буде розводів, пилу та ворсинок, як від звичайних тканин.

Читайте також:

На прибирання піде всього 10 хвилин: як швидко відмити підлогу натуральними засобами

Вам вистачить лише 15 хвилин: як швидко зробити прибирання в будинку після свят – експерти розкрили секрет

Просто киньте дрібку солі в унітаз: ця хитрість зробить ваше прибирання набагато швидше та простіше