Українцям, які мешкають у приватних будинках, назвали породи дерев, які категорично не можна висаджувати на ділянці. Виявляється, деякі дерева, за прикметами, можуть погано впливати на тих, хто живе в будинку, притягувати біди і навіть спричинити загибель. Такі рослини висаджувати не можна, а якщо вже посадили, їх рекомендують позбутися. Не радять і купувати будинок, якщо на подвір'ї ростуть такі насадження.

Отже, у "чорному списку" опинилися такі дерева: береза, верба, плакуча верба, ялина, дуб, туя, осика, тополя, волоський горіх, в'яз і ялиця. Причому деякі з цих дерев мають потужну кореневу систему, яка може зруйнувати фундамент, тому садити їх краще за парканом.

Дуб

Не часто можна побачити це дерево в саду або біля будинку, адже відомо, що це погана прикмета, яка віщує смерть. Також величезне коріння, яке з'явиться з часом, просто знищить будь-яку іншу родючість поряд з деревом. Краще все ж таки милуватися дубом у лісі, або виділяти окрему територію для його висадки якнайдалі від городу та двору.

Іва

Це дерево у разі розростання ускладнить доступ сонця до землі. Також садити вербу – погана прикмета, вважається, що це дерево несе горе і смерть. Не дарма вербу можна побачити тільки в далеких одиноких місцях, або біля води, для дерева – це найкраще місце гарного зросту та спокою людей.

Ель

Вважається деревом-вампіром. Ялина – владна та любить свободу. Гарне дерево може спричинити проблеми в особистих стосунках. Тому часто стає причиною розладу в сім'ї. Також дерево може спричинити невдачі.

Береза

Це красиве дерево можна садити біля будинку, але не у дворі. Якщо проігнорувати цю рекомендацію, то у жінок можуть виникнути проблеми зі здоров'ям.

Відомо, що у ствол на березі ніколи не потрапляли блискавки, тому її здавна висаджували неподалік будинку. Вона боронила від грози.

Бузина

Бузина відганяє нечисті сили. Але не для кожної людини вона є позитивною. Бузина пов'язана із 13 числом. На 13 день відбувається зміна у її зростанні та структурі

Калина

Виживе із дому. Кущ цвістиме, пложоноситиме, а людей не буде. "Знаю кілька таких дворів, де буйно народить калина, а будинки порожні. Померли діди, баби, батьки та діти", - каже садівник.

Надриватися не доведеться: як позбутися пня на ділянці, якщо ви спиляли старе дерево