За повідомленнями західної преси, Інститут судової медицини та кримінології Перу провів експертизу «інопланетних мумій», які минулого року мексиканський журналіст-уфолог Хайме Моссан двічі представляв у Палаті депутатів Мексики. Ці мумії, ймовірно, були виявлені в печері недалеко від знаменитого плато Наска в Перу.

Уфолог розпочав шоу у вересні та продовжив його у листопаді, запросивши з собою лікарів для обстеження передбачуваних «інопланетян». Були представлені супровідні фотографії та рентгенівські знімки, а також лист, підписаний 11 фахівцями з Національного університету Сан-Луїс-Гонзага в Іці, Перу, що підтверджує справжність мумій. Мосан сміливо оголосив їх «гібридними істотами», «воістину незвичайними» і «просунутішими, ніж ми».

Проте офіційні органи, а саме судово-медичні експерти та криміналісти, після їхнього розгляду винесли офіційний вердикт. Попри початкові заяви, об'єкти, що нагадують крихітні гуманоїдні тіла заввишки приблизно 70 сантиметрів, не були визнані інопланетянами, гібридами інопланетян та людей або муміями.

Натомість їх віднесли до категорії, по суті, ляльок. Експертиза виявила у їхніх «тілах» клей, сучасні синтетичні матеріали, пап'є-маше, кістки тварин та людини.

Ця офіційна постанова підтвердила попередні заяви розсудливих антропологів, які послідовно критикували «мумії», підкреслюючи абсурдність і затверджуючи їхню дилетантську та грубу вигадку.

Читайте також:

Його називають "Ніжність": рецепт капустяного салату з яблуком, сметаною та морквою.

Щоб не наврочили і не позаздрили: які речі обов'язково потрібно сховати перед приходом гостей

Вогняна ніч у Росії: подробиці потужних вибухів та пожеж