Як повідомляє bbc, згідно з дослідженням Nature Geoscience, людству, можливо, доведеться прискорити пошук нової планети раніше, ніж очікувалося. Дослідження передбачає, що континенти Землі об'єднаються приблизно через 250 мільйонів років, внаслідок чого 96% суші стане непридатним для життя через зміни клімату.

«Здається, в майбутньому житті дійсно доведеться зіткнутися з ще більшими труднощами, — заявила професор Німецького центру дослідження Землі в Потсдамі Ханна Девіс, до якої Nature звернувся за коментарем. — І від однієї цієї думки вже стає депресивно».

Злиття, що утворює суперконтинент, передбачається в міру зближення Африки та Євразії, що викличе посилення вулканічної активності та підвищення рівня вуглекислого газу, що зрештою призведе до повсюдного опустелювання.

Цей тривожний сценарій викликає занепокоєння з приводу потенційного масового вимирання, закликаючи розглянути альтернативні простори для життя, або адаптуватися до суворих умов, що нагадують антиутопічні науково-фантастичні розповіді, такі як роман «Дюна».

«Чи стануть люди в результаті адаптованішими до життя в умовах пустелі? — запитує професор Девіс. — Чи перейдуть на переважно нічний спосіб життя, чи переселяться до печер?

Здається мені, набагато кращим буде варіант, якщо нам вдасться [до цього часу] залишити планету і знайти більш придатне для життя місце», - сказала фахівець.

Читайте також:

Полковник запасу розповів, скільки насправді одержують військові пенсіонери.

Займе лише 20 хвилин: рецепт справжніх пампушок до борщу, від яких важко відмовитися