Всі господині знають, що навіть незважаючи на ретельне миття банок від консервованих продуктів кухонною губкою з засобом для чищення, зайвий "аромат" в більшості випадків залишається. І нічого дивного в цьому немає: при консервуванні овочів, як правило, використовується оцет, який відрізняється різким та специфічним запахом. Проте зневірятися з цього приводу не варто.

Ідеального результату буде досягнуто, якщо використовувати гірчичний порошок.

У скляну тару треба налити просту воду і насипати трохи вищезгаданого сипучого продукту (1 ч. л. буде цілком достатнього).

Далі ємність слід закрити кришкою і ретельно потрясти.

Потім вміст треба вилити. Наступний етап - промивання скляної тари простою рідиною (без будь-яких добавок).

Підсумком процедури, швидше за все, стане повне порятунок банки від зайвого запаху. Після цього ємність знову стане придатною для використання у побуті та кулінарії.

Читайте також:

Тепер цвілі точно не буде: що потрібно зробити з кришкою на банці з томатною пастою чи консервацією

Краще їх викинути: як довго можна зберігати домашню консервацію, щоб не отруїтися

Вистачить і на консервацію, і на частування: яке насіння огірків потрібно вибрати, щоб отримати багатий урожай

Так робили ще наші дідусі: для чого старі дачники роблять дірки у кришках для консервації