Лютий – той місяць, у якому більшість дачників та городників виходять "з відпустки". Ще б пак, саме в останній місяць зими необхідно сіяти розсаду багатьох квітів та овочевих культур з тривалим вегетаційним періодом.

1. Хризантема. Багаторічна квітка, підготовка розсади якої складає близько 2 місяців. Хризантеми розпускаються до кінця літа і цвітуть аж до холодів.

2. Лобелія. Посаджена наприкінці лютого квітка починає цвісти в червні і радуватиме вас все літо. Перших сходів слід очікувати за 1-2 тижні.

3. Гвоздика Шабо. Насіння слід садити у другу декаду лютого, а сходи з'являються на 4-7 день. Своє цвітіння гвоздика починає через 5 місяців після посівної.

4. Віола. Віола раннього посіву зацвітає у перші дні літа. Для правильного зростання розсаду квітів слід зберігати у добре освітленому, прохолодному місці.

5. Петунія. Квітка, яка не боїться заморозків і цвіте з червня до настання зими. Перші паростки петунії сходять на 10 день після посіву.

6. Дельфініум. Багаторічна рослина з красивими квітками. Насіння заглиблюється в землю не більше ніж на 3 мм. Чекати на перші сходи слід у період від тижня до місяця. Цвісти на повну силу дельфініум починає лише на другий рік після посадки.

7. Маргаритка. Посів квітів у лютому дозволить рослині зацвісти вже восени. Однак, якщо літо буде посушливим, рослина може повністю не розкрити свій потенціал цвітіння.

8. Пеларгонія. Насіння дає перші паростки через 2-4 тижні. Після появи повноцінного другого листка рослини пікіруються та розсаджуються. Розсаду слід висаджувати на ділянку на початку літа. Читайте також:

Троянди доведеться викопати і викинути: яких рослин не повинно бути поряд із цими квітами

Будьте готові до неприємностей: чому ніколи не можна приймати подарунок у вигляді горщиків із квітами

Вазони доведеться викинути на смітник: які кімнатні квіти в жодному разі не можна підгодовувати до весни

Адже допоможе звичайна картопля: що потрібно зробити, щоб орхідея почала радувати пишними квітами.