У холодну погоду кури зазвичай несуть менше яєць або навіть взагалі перестають мчати. Однак існують способи стимулювати або відновити несучість, особливо враховуючи високу вартість яєць.

1. Освітити курник.

Кури чутливі до скорочення світлового дня восени та взимку, що призводить до зниження несучості. Щоб протидіяти цьому, встановіть у курнику додаткове освітлення за допомогою лампочки або бездротового освітлення на батарейках.

Збільште світловий день курчат, висвітлюючи курник вранці та ввечері, імітуючи довші весняні або літні дні.

2. Доповнення вітамінами.

Відсутність зелені в холодну пору року може призвести до дефіциту вітамінів у курей. Додайте до їх раціону багаті поживними речовинами добавки, такі як черепашник, свіжі овочі та зернові, такі як пшениця.

Включення до раціону кропиви, бур'янів, листя буряків та пророщених зерен може забезпечити організм необхідними вітамінами. Сирі овочі, такі як морква, капуста, невелика кількість цибулі та варена картопля, також можуть задовольнити їхні потреби у харчуванні.

3. Пісочна ванна.

Курка. Скріншот з відео на Youtube
Курка. Скріншот з відео на Youtube
Курка. Скріншот з відео на Youtube

Кури можуть утриматися від кладки яєць, якщо в їхньому пір'ї є паразити. Пропозиція великої миски з піском у курнику спонукає їх чистити пір'я. Курчата купатимуться і витиратимуться в піску, що сприяє покращенню гігієни та потенційно вищій несучості.

4. Прискорити линяння.

Линяння – процес оновлення пір'я – зазвичай відбувається пізно восени і призводить до тимчасової зупинки яйцекладки. Прискоріть процес линяння, додавши в їх раціон продукти, багаті на білок, такі як м'ясо-кісткове борошно, сухе молоко і насіння. Крім того, подумайте про те, щоб проконсультуватися з ветеринаром щодо ліків, які можуть допомогти прискорити линяння.

5. Збільште споживання вологої їжі.

Кури можуть нести менше яєць, якщо їх переважно годують сухим зерном та комбікормом. Збільште виробництво яєць, включивши до раціону більше вологих продуктів. Забезпечте сезонними овочами та вологими продуктами, такими як гарбуз, гарбуз та кукурудза.

Взимку розгляньте можливість варіння картоплі із зерном та змішування його з висівками для курчат, щоб отримати смачніший та поживніший корм.

Читайте також:

Просто посипте цим засобом грядки – урожай часнику вас здивує. Проста хитрість

Урожай вас точно здивує щедрістю: навіщо досвідчені городники замочують насіння у перекисі водню

Обов'язково зробіть це із ґрунтом на городі – земля буде набагато родючою та врожайною. Усього три секрети