Дуже часто городники скаржаться, що огірки виростають великими, водянистими та віддають гіркотою. Люди впадають у відчай і починають закуповувати купу всяких марних добрив, викидаючи гроші на вітер. Однак справа зовсім не в дорогих добривах. Є способи простіші.

Що зробити, щоб огірки не гірчили

Отже, є кілька простих способів, які допоможуть виростити врожай красивих і солодких огірків. Для цього достатньо розсипати на грядках дуже прості компоненти.

Насамперед дачники розсипають по грядках звичайнісіньку сіль. Саме вона допомагає уникнути появи бур'янів поряд із огірками. Бажано висипати невелику горсть солі на квадратний метр городу.

Також непоганим помічником у вирощуванні огірків буде компост, який, напевно, знайдеться на кожній дачі та в кожному селі.

Компостом потрібно удобрювати землю навесні, перед висадкою огірків у ґрунт. Завдяки компоста грунт буде пухким, привабить дуже корисних земляних черв'яків, наситить землю поживними речовинами.

Чим не можна підгодовувати огірки

А ось свіжий гній може нашкодити огіркам, зробивши їх гіркими та несмачними. Крім того, через його високу концентрацію посіви огірків можуть загинути.

Читайте також:

Від урожаю ломиться льох: на якій правильній глибині потрібно садити картоплю

Не повторюйте цю помилку: чому півонії в жодному разі не можна садити навесні

У будинок прийдуть біди та безгрошів'я: у яких місцях у жодному разі не можна ставити віник