Очевидно, починаючи з 23 квітня українці не зможуть отримати закордонні паспорти. Це пов'язано з тим, що українське МЗС доручило керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити всі консульські дії щодо громадян України призовного віку.

Рішення діятиме до одержання роз'яснень щодо порядку застосування положень нового закону про мобілізацію.

"Заборонено якісь дії в тому числі із закордонними паспортами. Податись на паспорти не можна. Навіть якщо ви забили собі якусь чергу і так само забрати паспорти не можна буде. І вони це просто зробили одним днем ​​без попереджень”, - розповідає у своєму блозі Денис Галандзовський.

@denys_halandzovskyi

#польща #новини #біженці #українцівпольщі #виплатиукраїнцям #денисгаландзовський

♬ оригінальний звук - Denys Halandzovskyi

За інформацією "Дзеркала тижня", існує якийсь документ МЗС, в якому йдеться про:

З урахуванням пунктів 6 і 16 частини першої статті 8 Закону України «Про правовий режим військового становища», у зв'язку з широкомасштабною збройною агресією РФ проти України, що триває, з метою недопущення уникнення громадянами України обов'язки з врегулювання питання військового обліку територіальними центрами комплектування та соціальна підтримка наявність військово-облікових документів доручаю з 23.04.2024 тимчасово призупинити вчинення консульських дій за заявами громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років.