Баклажани – не тільки смачні, а й візуально привабливі рослини, що вимагають правильного догляду для отримання рясного врожаю. Підготовка ґрунту перед посадкою має вирішальне значення, і досвідчені садівники назвали кілька ключових моментів, які слід враховувати.

Додавання компосту або перегною – відмінний спосіб збагатити ґрунт. Ці органічні матеріали забезпечують необхідні поживні речовини та покращують структуру ґрунту. Компост можна приготувати з органічних відходів у саду або купити у готовому вигляді в магазині.

Крім органічних добрив, для ґрунту корисні мінеральні добрива. Вони містять життєво важливі мікроелементи, необхідні здорового росту рослин, такі як азот, фосфор, калій, магній, залізо і кальцій.

Баклажани
Баклажани

Також зола – цінна добавка у ґрунт перед посадкою баклажанів. Вона містить мінерали, такі як калій, кальцій та магній, які сприяють росту. Крім того, зола може допомогти відлякати деяких шкідників, таких як кліщі та попелиця.

Щоб покращити аерацію та дренаж ґрунту, розгляньте можливість додавання перліту або вермікуліту. Ці матеріали запобігають перезволоженню та застію дренажу, які можуть призвести до кореневих гнилей рослин.

Для невеликої розсади баклажанів корисно використовувати торф'яні пігулки перед посадкою. Про забезпечують рослини вологою та поживними речовинами, захищаючи коріння від висихання.

Читайте також:

Полуниця виросте солодше за мед: як її потрібно поливати, щоб зібрати шикарний урожай

Що треба посадити поряд із болгарським перцем, щоб від урожаю ломилися кущі: секрети городників

Обов'язково посадіть це одразу після цибулі: грядки вас здивують урожайністю