У кількох українських містах підприємці вийшли на черговий протест

Вже протягом більше року пандемія коронавірусної інфекції і пов'язані з нею карантинні обмеження найсильніше б'ють по бізнесу, як по великих корпораціях, так і по дрібним підприємцям. Останні регулярно виходять на мітинги, вимагаючи ослаблення карантинних обмежень, щоб вони могли заробляти собі на життя. Один з таких мітингів стався і в п'ятницю, 19 березня. Про це повідомляє iнформаційний портал "РБК-Україна".

Повідомляється, що в п'ятницю вранці навпроти будівлі Київської міської державної адміністрації почалася акція учасників руху "Save ФОП", які виступають різко проти локдауна, який в столиці набуде чинності вже в суботу, 20 числа.

Так, перед КМДА зібралося кілька десятків протестувальників, які не хочуть, щоб у місті знову оголошували локдаун. Надалі учасники акції протесту відправляться на майдан, а надалі відправляться під будівлі Кабінету Міністрів та офісу президента.

Київ - не єдине місто, в якому підприємці незадоволені перспективою чергового посилення карантинних обмежень, тому люди вийшли на вулиці і в Полтаві. Там мітинг проходить перед будівлею місцевої обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що в число обмежень, які вже з завтрашнього дня почнуть діяти в Києві, входить заборона на роботу закладів культури, таких як кінотеатри, театри, музеї і т.д., робота торгово-розважальних центрів, аптек, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії. Крім того, в місті будуть заборонені масові заходи. У Полтаві обмеження посилили ще в четвер.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що міністр охорони Здоров'я України Максим Степанов розповів українцям про те, що у коронавірусу з'явився новий штам, який несе загрозу для здоров'я.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні почали проводити "коронавірусні облави". Нещодавно у Чернівцях вперше виписали великий штраф у розмірі 5 тисяч гривень за порушення карантинних обмежень.

Також "Hyser" писав, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що в нашій країні офіційно стартувала третя хвиля пандемії коронавірусної інфекції.