Голова правління Пенсійного фонду України опублікував звіт про виконану роботу

За 2020 рік у ПФУ призначили 351 тисячу нових пенсійних виплат, всього в Україні допомогу від держави отримує понад 11,1 мільйонів пенсіонерів, 2,7 з яких — продовжують працювати. Про це під час свого звіту розповів Глава ПФУ Євген Капінус, передає "Ліга.Новина".

Так, у звіті сказано, що протягом останнього року розмір пенсійних виплат піднявся на 424 гривні, тобто виплати в період з 1 січня минулого року по 1 січня поточного року зросли з 3082 до 3507 гривень — на 13,8 відсотків. У період з січня по грудень минулого року пенсійні виплати перераховували відповідно до постанов Кабміну.

Також глава ПФУ розповів, що загальні витрати на пенсійні та інші соціальні виплати в минулому році склали 479,3 мільярдів гривень, що на 43,4 мільярда гривень більше, ніж у 2019 році. З цієї суми 466,9 мільярдів, тобто 97,4 відсотків від усіх витрат Пенсійного фонду, вирушили на пенсійні виплати.

За минулий рік зросли не тільки витрати, а й доходи ПФУ. У порівнянні з 2019 роком доходи зросли на 31,2 мільярдів гривень. Власні доходи Пенсійного фонду склали 281 мільярдів гривень, решта коштів — 180,7 мільярдів гривень — державні дотації. Крім цього, в минулому році ПФУ передали 3,6 мільярдів гривень з фонду по боротьбі з COVID-19.

В уряді вже затвердили бюджет ПФУ на поточний рік. У документі сказано, що загальна сума витрат на цей рік розраховується на рівні 495,502 мільярдів гривень. З них 195,319 мільярдів — державні дотації.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що з 1 квітня в країні в черговий раз підвищиться пенсійний вік. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства соціальної політики розповіла про нововведення, згідно з яким пенсійні виплати в Україні можна буде передавати у спадок.

Також "Hyser" писав, що Пенсійний фонд України поділився з українцями прогресом по збірці коштів для виплати пенсійних виплат за березень.