В Україні стає все більше "червоних" зон

У зв'язку з початком третьої хвилі коронавірусу, в Україні спостерігається значне зростання захворюваності. В умовах адаптивного карантину, найпроблемніші регіони переходять у так звану "червону" зону з посиленими обмеженнями. Так, Міністерство охорони здоров'я оновило перелік карантинних зон станом на 19 березня. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

У столиці України кілька днів поспіль спостерігалися перевищені показники захворюваності COVID-19 у зв'язку з чим місцева влада прийняла рішення про введення локдауну. Ситуація із завантаженістю лікарень у Києві також складна, за останні три дні кількість госпіталізацій значно збільшилася.

Так, за даними МОЗ станом на 19 березня в "червоній" зоні карантину знаходяться Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська області та місто Київ.

Складна епідеміологічна ситуація спостерігається в більшості регіонів. Так, в "помаранчев" зону потрапили Кіровоградська, Хмельницька, Тернопільська, Донецька, Одеська, Вінницька, Миколаївська, Херсонська, Львівська, Черкаська, Сумська і Київська області.

Більш стабільна ситуація в Полтавській, Харківській, Рівненській, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Чернівецькій та Волинській області. Дані регіони перебувають у "жовтій" карантинній зоні.

До слова, глава МОЗ Максим Степанов заявляв, що введення жорсткого локдауну в Україні не виключається. На даний момент уряд такий варіант не розглядає, проте якщо число областей потрапили в "червону" зону перевищить 50%, то введення жорсткого карантину по всій країні неминуче.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Максим Степанов назвав терміни закінчення спалаху коронавірусу в Україні.

Також портал Hyser писав, що на думку експертів у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні можуть встановити максимальні карантинні обмеження.

Крім того портал Hyser інформував, що Максим Степанов попередив українців про новий небезпечний штам коронавірусу, який вражає ряд органів.