Співробітники Укрзалізниці готуються до масштабного страйку

Курсування поїздів може зупинитися у зв'язку з масштабним страйком співробітників компанії УЗ. Таку заяву зробила голова Тимчасової слідчої комісії ВРУ і народний депутат Юлія Гришина на своїй сторінці в соціальній мережі facebook.

Юлія Гришина зазначила, що тимчасова слідча комісія провела чергове засідання без колишнього очільника Укрзалізниці Володимира Жмака. Відзначається, що він не зміг з'явитися на засіданні так як знаходиться на лікарняному через інфікування коронавірусом.
За словами голови ТСК на засіданні відбулася зустріч тільки з однією з трьох профспілок УЗ. За підсумками зустрічі з'ясувалося, що працівники підприємства в розпачі і планують масштабний страйк, який спричинить за собою зупинку всіх видів перевезень. Страйкувати трудовий колектив має намір вже через два тижні. Гришина зазначила, що комісія вже працює з цими матеріалами.
Гришина підкреслила, що ТСК серйозно налаштована з'ясувати, чому жодна посадова особа не була притягнута до відповідальності через критичний стан Укрзалізниці. Вона зазначила, що для прискорення процесу на наступне засідання комісії будуть запрошені голови СБУ, ДБР, НАБУ, МВС, офісу Генпрокурора та Державної фіскальної служби.
Голова ТСК підкреслила, що значний занепад УЗ почався з 2015 року, тому саме починаючи з цього періоду і по сьогоднішній день комісія вивчатиме діяльність підприємства.

Раніше портал Hyser інформував, що в Україні скасовують електрички. В Укрзалізниці озвучили повний список станцій і напрямків.

Також портал Hyser повідомляв, що Укрзалізниця заявила про введення дитячого меню для пасажирів поїздів " Інтерсіті". Також оголошені ціни і страви, які входять в меню.

Крім того портал Hyser писав, що "Укрзалізниця" має намір відновити залізничне сполучення з територіями, які межують з анексованим Кримом.