Україна вводить нову умову в'їзду

У зв'язку з третьою хвилею коронавірусної інфекції у Міністерстві охорони здоров'я вводять нову умову для в'їзду в Україну. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов в ході години запитань до уряду у Верховній Раді.

Так, Максим Степанов, відповідаючи на питання народного депутата з приводу довідки про негативний результат ПЛР тесту при в'їзді в країну, заявив, що дане питання вже знаходиться на розгляді в уряду.

Міністр зазначив, що питання про введення нової умови буде розглянуто вже на найближчому засіданні уряду. За його словами всім особам бажаючим потрапити на територію України необхідно буде надати документ про негативний тест ПЛР. Важливою умовою є і те, щоб тест був зроблений не більше ніж за 48 годин до в'їзду в державу. При цьому підкреслюється, що дана вимога обов'язкова для всіх громадян інших країн, не залежно від рівня захворюваності.

Тим часом епідеміологічна ситуація в Україні продовжує погіршуватися. Міністерство охорони здоров'я надало оновлений список "червоних" зон. Так, станом на 19 березня в "червоній" зоні карантину знаходяться Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська області та місто Київ.

У "помаранчевій" зоні знаходяться Кіровоградська, Хмельницька, Тернопільська, Донецька, Одеська, Вінницька, Миколаївська, Херсонська, Львівська, Черкаська, Сумська та Київська області. Варто відзначити, що саме ці регіони ризикують наступними опинитися в "червоній" карантинній зоні з максимальними обмеженнями. Всі інші області поки знаходяться в "жовтій" зоні.

Раніше портал Hyser інформував, що в офісі президента розповіли, яка область може потрапити в" червону " зону.

Також портал Hyser повідомляв, що міністр Максим Степанова назвав області з напруженою епідеміологічною ситуацією, які незабаром можуть потрапити в "червону" зону карантину.

Крім того портал Hyser писав, що Максим Степанов озвучив терміни закінчення третьої хвилі коронавірусної інфекції в Україні.