Вже за два тижні "Укрзалізниця" припинить повноцінну роботу

Про те, що державна залізнична компанія повним складом піде на страйк, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, повідомила голова Тимчасової слідчої комісії парламенту(ТСК), Юлія Гришина.

За словами Гришиної, у четвер, 18 березня, було проведено заплановане засідання ТСК, на яке не з'явився голова правління компанії, Володимир Жмак, через те, що отримав позитивний результат тест на коронавірусну інфекцію. Втім, про свою хворобу голова "Укрзалізниці" повідомив завчасно.

Таким чином, у відсутності Жмака, ТСК заслухала проблемні питання однієї з трьох профспілок. Відзначається, що трудовий колектив залізничної компанії знаходиться на межі, і вже через 14 днів працівники "Укрзалізниці" можуть почати глобальний страйк, і зупинити всі види перевезень. ТСК вивчила всі доступні матеріали, і направила відповідні запити в правоохоронні органи нашої країни.

Однак, через затягнутість процесу дій у відповідь, у слідчій комісії прийняли рішення про запрошення на наступну зустріч представників Національного антикорупційного бюро, Державної фіскальної служби, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Державного бюро розслідувань та офісу Генерального прокурора. Основне питання, яке поставлять правоохоронцям - чому жодна з посадових осіб так і не понесла ніякої відповідальності за сумний стан справ "Укрзалізниці".

Передбачається, що Тимчасова слідча комісія проаналізує всі факти того, як діяло керівництво залізничної компанії, і чому "Укрзалізниця" доведена до критичного стану. Зокрема, буде вивчена фінансова, інвестиційна та операційна діяльність компанії за період з 2015 по 2021 роки.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в "Укрзалізниці" розширили стандартне, і додали дитяче меню.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в Україні порівняли розмір пенсійних виплат жінок і чоловіків.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що за порушення карантинних заходів в Україні вперше виписали колосальний штраф.