В акваторію Чорного моря вперше за 4 роки зайшов американський крейсер

Про те, що в цю п'ятницю, 19 березня, через Дарданелли пройшов ракетний крейсер "USS Monterey CG61", повідомляється в офіційному Twitter Шостого флоту США.

Зокрема, в повідомленні зазначено, що військово-морські сили США, спільно з авіацією, відпрацьовують операцію підтримки спільно з союзниками з Північноатлантичного альянсу і стратегічними партнерами. Востаннє цей ракетний крейсер запливав у води Чорного моря у 1992 і 2011 роках.

Зазначимо, що за діями американського крейсера, за інформацією "Інтерфакс" пильно спостерігає Національний центр управління обороною Російської Федерації. Як підкреслюють у виданні, Чорноморський флот РФ приступив до відстеження маневрів "USS Monterey CG61", що увійшов в Чорне море 19 березня цього року.

Варто нагадати, що вже втретє за цей місяць в акваторію Чорного моря заходять судна Північноатлантичного альянсу. Минулого тижня, 12 березня в море заходило друге постійне угруповання НАТО - "SNMG2". Спочатку через Босфор пройшов фрегат "F247 TCG Kemalreis", що належить Туреччині, а пізніше - іспанський корабель аналогічного класу - флагман "F105 Cristobal Colon". Також до складу Групи входять корвет "сміливий", під прапором Болгарії, грецький "P229 Tolmi", турецький "P1201 Karaburun", румунський "F221 Regina Maria" та німецький корабель підтримки "A514 Werra".

У середу, 10 березня в Одеський порт також зайшла група кораблів Північноатлантичного альянсу "SNMCMG2" для проходження, спільних з ВМС ЗСУ, військових навчань.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Азаров, Янукович і ще 25 колишніх одіозних політиків потрапили до списку санкцій Ради національної безпеки і оборони України.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що працівники державної залізничної компанії "Укрзалізниця" готуються до масштабного безстрокового страйку.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що президент РФ Володимир Путін знатно осоромився в перепалці з Джозефом Байденом.