У столиці України додатково обладнають понад 200 ліжко-місць для інфікованих коронавірусом

Про те, що в Києві мають облаштувати 207 ліжок, зі слів голови Міністерства охорони здоров'я, Максима Степанова, повідомляє інформаційний портал "Укрінформ".

Зокрема, Максим Степанов уточнив, що він поспілкувався з мером Києва Віталієм Кличком, і дізнався, що буде додано ще 207 лежачих місць, обладнаних подачею кисню, що дозволить уникнути можливого колапсу медичної сфери.

Нагадаємо, що столиця України цієї суботи вже потрапила до "червоного" списку епідемічної небезпеки. З 20 березня в Києві починають діяти інші, посилені норми карантинних обмежень. За словами Віталій Кличко, на п'ятницю, 19 березня, Медичні заклади міста заповнені на 74 відсотки. Всього ж у Києві госпіталізовано 3 453 інфікованих коронавірусом, і 32 з них - неповнолітні. 2 433 пацієнти перебувають у важкому незадовільному стані. З апаратами штучної вентиляції легенів-53 хворих, а кисень підведений ще до 2 852 пацієнтам.

Карантин. Фото: скріншот Youtube-відео
Карантин. Фото: скріншот Youtube-відео

Відзначимо, що всупереч тому, що Київ потрапив в "червону" зону, в місті не будуть забороняти роботу громадського транспорту, а посилені карантинні обмеження будуть діяти протягом 3 тижнів. У цей період в столиці України не допускається робота торгово-розважальних центрів, закладів культури та громадського харчування, та забороняється проведення будь-яких релігійних або масових заходів.

За словами мера Києва Віталія Кличка, громадський транспорт міста буде функціонувати у звичайному режимі, але з дотриманням все посилених карантинних обмежень.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, скільки вже коштів виплатив Фонд соціального страхування України громадянам, які втратили роботу або перебувають на "самоізоляції" через пандемію коронавірусу.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Максим Степанов повідомив, за яких умов іноземні громадяни зможуть потрапити на територію України.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що ще кілька областей України потрапили в" Червону "карантинну зону.