Президент України звернувся до нації за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони

Відеозвернення Володимира Зеленського опубліковано на офіційній сторінці Офісу Президента у соціальній мережі Facebook.

За словами Президента, уряд продовжує відновлювати справедливість, і на основі пропозицій внесених Службою безпеки України, вже введені персональні санкції, зокрема, блокування активів, обмеження торгових операцій, заборона транзиту ресурсів, анулювання ліцензій і спеціальних дозволів на використання і видобуток природних копалин для 19 компаній. Як стало відомо, ці компанії отримали відповідні ліцензії за заниженою вартістю, тим самим принісши державі не прибуток, а збитки.

Володимир Зеленський уточнив, що перейде до виконання однієї передвиборчої обіцянки: створення економічного паспорта українця. Таким чином, всі діти, народжені в нашій країні, до настання повноліття будуть отримувати фінансові кошти, які згідно з Конституцією і належать народу України. До моменту досягнення віку в 18 років, накопичені на персональному рахунку в банку кошти, можна буде зняти та витратити на здобуття вищої освіти на території нашої країни.

Також глава держави нагадав, що в декількох регіонах України почали діяти посилені карантинні обмеження, і уряд підготував широкий комплекс підтримки, спрямованої на пряму економічну підтримку громадян, у тому числі компенсації за часткове безробіття, кошти на дітей, податкові канікули та фінансування бізнесу. Ті регіони, в яких вже оголошений "локдаун" повинні будуть з власного місцевого бюджету направити подібну допомогу, а пізніше витрачені кошти повернуть з державного бюджету.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський попередив про глобальну чистку в лавах "Слуги народу".

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Україну знову поділять на зони, цього разу не карантинні.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що районний суд Києва виправдав колишнього депутата Сергія Пашинського.