Цього тижня у Верховній Раді України розглянули важливий законопроєкт

Про те, що в середу, 17 березня, Комітетом з питань економічного розвитку було розглянуто проєкт Закону "Про обчислення часу в Україна", повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Законопроєкт пропонувалося визначити правові принципи, за якими буде встановлюватися одиниця часу та обчислюватися час в нашій країні. Комітетом було розглянуто понад 50 пропозицій, з яких 25 врахували, 3 відредагували, одне прийняли частково, а відхилили 26 ініціатив. Врахованими правками уточнили визначення всіх термінів, які використовуються в проєкті закону, і визначають "сезонний перехід часу".

Таким чином, передбачалося, що на території нашої країни час буде обчислюватися за єдиним київським часом, і не буде здійснюватися щорічний сезонний перехід. Законопроєкт повинен був набрати чинності на наступний день після його публікації.

Варто відзначити, що в період обговорення, автори законопроєкту наполягали, що Україна не повинна переходити на літній час, через те, що в цьому випадку, може статися перехід з 2 в 3 часовий пояс в шкалі Всесвітнього координованого часу (UTC). Для виконання такої умови, існувала необхідність, щоб проєкт закону набув чинності в останню неділю Березня, 28 числа.

Голосування. Фото: скріншот YouTube-відео.
Голосування. Фото: скріншот YouTube-відео.

У Комітеті порекомендували Верховній Раді розглянути законопроєкт у другому читанні, і прийняти в цілому. Однак народні депутати провалили голосування. За те, щоб проєкт закону пішов на повторне доопрацювання, проголосувало 212 народних обранців. Цього року Україна все ж перейде на літній час.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в акваторію Чорного моря увійшов американський ракетний крейсер. Національний центр управління обороною Російської Федерації уважно стежить за маневрами.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Рада національної безпеки та оборони додала до списку санкцій ще 25 колишніх політиків.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що з "ПриватБанку" вивели 5,5 мільярда доларів США ще до націоналізації.