Громадянам України заборонять володіння земельними ділянками в окупованому Криму

Про те, що президентом РФ Володимиром Путіним у березні цього року був підписаний відповідний указ, згідно з яким практично всі райони анексованого Криму включили до реєстру прикордонних територій, і іноземні громадяни не зможуть володіти своєю ж землею, повідомляє видання "Українська правда".

Зокрема, з 20 березня 2021 року, іноземцям, особам без громадянства або іноземним юридичним особам забороняється володіння землею практично у всьому Криму. Зазначимо, що станом на квітень минулого року, понад 11 000 земельних ділянок на півострові належать громадянам України.

З 25 муніципальних утворень Криму, обмеження будуть діяти в 19. У список заборонених територій вже потрапили Судак, Ялта, Керч, Красноперекопськ, Джанкой, Сімферополь і Євпаторія. Також забороняється володіння землею в 12 муніципалітетах Севастополя.

Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.
Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.

Таким чином, тепер громадян України примусять до передачі права на земельні ділянки протягом року з моменту старту права власності. Якщо ж іноземний громадянин так і не передав землю за відведені терміни, то за нього це зробить суд, виставивши ділянку на примусові торги. Суму, отриману від продажу, можуть як передати іноземному власнику, так і залишити в державній або муніципальній власності, з частковим відшкодуванням вартості, визначеної російським судом. Однак, як раніше заявляли окупаційна влада, переважно землею в Криму володіють громадяни України, невелика частка територій також належить громадянам і юридичним особам з Білорусі, Казахстану, Німеччини та Ізраїлю, Литви, Австралії, Сирії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що російські окупанти знову порушили "режим повного припинення вогню". Загинув український військовослужбовець.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Азаров і Янукович потрапили в оновлений санкційний список від РНБО.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що співробітники державної залізничної компанії оголосили про глобальний страйк.