В Україні збираються переглянути обмеження на рух громадського транспорту у "червоній зоні" карантину.

Таке рішення прийняла Державна комісія ТЕБ і НС на позачерговому засіданні в суботу, 20 березня. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

Зазначається, що питання про роботу транспорту розглядали окремо. Було прийнято рішення ретельніше вивчити питання.

"Комісія ТЕБ і НС прийняла рішення доручити Мінінфраструктури разом з МОЗ та іншими зацікавленими органами опрацювати питання функціонування транспорту в регіонах, де встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки", - сказано в повідомленні.

Як відомо, зараз в "червоних" областях України забороняється здійснення регулярних і нерегулярних транспортних перевезень, виняток - транзитні перевезення.

Легкові автомобілі можуть їздити, якщо в салоні не більше 5 осіб (з урахуванням водія, але без урахування дітей).

Також в межах кількості сидячих місць дозволяється їздити службовому або орендованому автотранспорту, але слід інформувати Нацполіцію про маршрут.

Що стосується спеціальних залізничних рейсів, то вони можуть працювати за попереднім погодженням з МОЗ та Мінінфраструктури (у разі внутрішніх перевезень) та ОДА (у разі приміського сполучення).

Як заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на особистій сторінці у Facebook, остаточне рішення щодо роботи громадського транспорту в Києві буде прийнято в понеділок, 22 березня.

"Позиція міста в цьому питанні чітка - громадський транспорт повинен працювати! Звичайно, з урахуванням карантинних правил і обмежень. Зупинка транспорту призведе до колапсу в місті", - написав Микола Поворозник.

Метро в столиці закривати не планують, а ось заповнюваність маршруток, автобусів повинна бути тільки 50% місць для сидіння.

Раніше "Нyser" писав про те, що з 00:00 23 березня 2021 року в Києві та Одеській області діятимуть обмеження для червоної зони карантину.

Також наш портал повідомляв, у МОЗ розповіли, чи планують вводити локдаун в Україні.

Нагадуємо, експерт-інфекціоніст пояснив, як змінюється перебіг пандемії й чому хворіє молодь.