Серйозна пожежа сталася в Кремлі. Але, не у справжньому, а в бутафорському, який розташований в Ізмайлові.

Як повідомляють російські ЗМІ, загоряння сталося вдень у суботу, 20 березня.

Зазначається, що на території бутафорного кремля загорілася дерев'яна споруда. Спалахнув Вернісаж, площею 160 кв. м. Пожежа почалася на першому поверсі дерев'яної будівлі.

У московському управлінні МНС повідомили, що на першому поверсі загорілися особисті речі, меблі та оздоблення.

Поки не називається причина пожежі. Попередньо виною могло бути коротке замикання.

На місце надзвичайної ситуації виїхали понад 20 розрахунків МНС.

О 16:00 по Москві (15: 00 за Києвом - Ред.) пожежу загасили. Як повідомили рятувальники, площа загоряння склала 20 кв.м. НП обійшлася без постраждалих.

Кремль в Ізмайлові - культурно-розважальний комплекс, побудований в 1998-2007 роках на території садиби Ізмайлово. Являє собою дерев'яні споруди, стилізовані під російське зодчество XVI—XVII століть.

Остання пожежа в Ізмайловському Кремлі, сталася 26 вересня 2019 року. Тоді загорівся хостел, розташований на території кремля. В результаті пожежі постраждали семеро людей.

За останні 15 років на території Ізмайловського кремля сталося 6 пожеж. Найбільший з них був у 2005 році, коли згоріли відразу кілька будівель. Тоді загальна площа пожежі, причиною якої став підпал, склала 10 тис.кв. метрів, загинула одна людина та одна постраждала.

Раніше "Нyser" писав про те, що в одній з кімнат гуртожитку Київського національного університету будівництва та архітектури (КНУБА) спалахнув вогонь.

Також наш портал повідомляв, у Вінницькій області через пожежу загинула мала дитина, ще одна - в реанімації.

Нагадуємо, у Росії навпроти входу в метро стався вибух, частково зруйнована багатоповерхівка.