Російська Федерація може залишити анексований Крим за лічені тижні

Про те, що проблеми з водопостачанням рано чи пізно змусять росіян покинути окупований півострів, в інтерв'ю новинному порталу "Оглядач" заявив колишній віцепрем'єр Автономної республіки, Андрій Сенченко.

За словами Сенченка, всі теперішні спроби країни-агресора зробити Україну винною у "водній блокаді" анексованої території, приречені на провал. До того ж забезпечення Криму прісною водою через частину Північно-Кримського каналу також проблематична, так подібні дії вимагають вкладення величезних фінансових коштів.

Варто відзначити, що Російська Федерація може спробувати чинити тиск на Україну, звернувшись до суду, однак таке рішення не матиме серйозних наслідків, так відповідно до Женевської конвенції, країна-окупант зобов'язана самостійно відповідати за життєдіяльність населення захопленої території. Таким чином, відновлення повноцінного водо - та енергопостачання можливе тільки після того, як Росія покине півострів.

Карта водосховищ. Фото: Крим.Реалії
Карта водосховищ. Фото: Крим.Реалії

Також не мають під собою жодних достатніх підстав заяви "влади Криму", про можливості опріснення непридатної до вживання морської води. Сенченко підкреслив, що такий процес вимагає величезних фінансових вливань, яким РФ не володіє, через те, що всі доступні кошти спрямовані на підтримку окупаційної російської армії. Ще однією перешкодою масштабного опріснення доступних запасів технічної води, є відсутність необхідних для цього джерел енергопостачання та сховищ відходів опріснення.

В такому випадку витрати нашої країни на перекриття водопостачання окупантів мізерні, але збиток, який цією дією Україна завдає РФ - величезний.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що вже цього року в Російській Федерації може відбутися зміна влади, через хворобу Путіна.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що окупаційна влада Криму заборонила громадянам України володіти власними земельними ділянками.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що російські війська знову порушили "режим повного припинення вогню" на Донбасі.