В Україні поповнився список областей, які потрапили в "червону зону".

Так, в Україні триває адаптивний карантин і це означає, що всі області країни поділені на зони. Таким чином тих областей, які потрапили в "червону" зону з найсуворішими правилами карантину, стало ще більше. Нагадаємо, що все залежить від епідеміологічної ситуації в області.

Тепер у "червоній" зоні 6 областей: Київська, Житомирська, Закарпаття, Івано-Франківська, Чернівецька та Одеська області. Наприклад, причиною потрапляння Одеської області в" червону "зону стало зростання захворюваності серед населення.

Медики відзначають, що тепер в місцеві госпіталі все частіше потрапляють молодші пацієнти. Тому в Одеській області терміново розгорнули додаткові ліжка в лікарнях.

Багато хто говорить про те, що зараз в країні почалася нова хвиля по захворюваності на ковід. Тому людей просять проявляти пильність і не порушувати правил карантину. Тому що це може дуже погано закінчитися. Вже не раз говорили про те, що місць в лікарнях практично немає.

Втім, як повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов, обмеження "червоного" рівня карантину в Києві та Одеській області почнуть діяти тільки з 23 березня. Відповідне рішення прийняла Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні.

Крім того, невблаганно зростає і перелік областей, які потрапляють в "помаранчеву" зону. Це також говорить про те, що в них спостерігається різке зростання пацієнтів, у яких діагностували коронавірус.

На сьогодні в "помаранчевій" зоні залишаються Вінницька, Донецька, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області.

Раніше Hyser писав про те, що українські вчені б'ють на сполох, епідемія набирає катастрофічних масштабів.

Також писали, що українцям розповіли, що робити жителям "червоної зони".

Нагадаємо, що в Україні позачергово посилили карантинні обмеження в одному з найбільших міст.