З вівторка, 23 березня, в столиці України й всієї Одеської області починають діяти посилені карантинні обмеження

Про те, що Київ і Одеська область отримали "червоний" маркер епідемічної небезпеки, повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, ситуація в цих регіонах досягла критичного рівня. Зокрема, за минулий місяць у Києві в чотири рази зросла кількість нових випадків коронавірусної захворюваності, і тільки за цей тиждень приріст досяг 56 відсотків. Аналогічними темпами зростає і число госпіталізованих - 64 відсотки. Подібні показники зафіксовані в Одеській області, і за останні 7 днів перевищили затверджені Кабміном норми на 20 відсотків.

У підсумку Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення делегувати Міністерству інфраструктури, спільно Міністерством охорони здоров'я України, почати опрацювання питання функціонування транспорту в регіонах з "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.
"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Нагадаємо, що в раніше потрапили в "червону" зону регіонах, забороняються нерегулярні та регулярні транспортні перевезення, за винятком транзитних. Однак, на даному етапі Міністерство інфраструктури України тільки приступило до складання списку обмежень, які повинні застосовуватися щодо внутрішньоміського громадського транспорту Одеси та Києва.

Як стало відомо, і в міській раді Одеси ще не оприлюднили остаточне рішення. Передбачається, що громадський транспорт продовжить працювати у звичайному режимі, але, швидше за все, запускати в нього будуть обмежена кількість пасажирів. Також, в Київській міській адміністрації попередили, що фінальне рішення, щодо роботи транспорту в столиці України, буде оголошено в цей понеділок, 22 березня.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як насправді розміщують у лікарнях України пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, в яких умовах доводиться працювати медичним працівникам Івано-Франківська.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Максим Степанов пообіцяв виплатити компенсації тим громадянам, чиєму здоров'ю завдасть шкоди антикоронавірусна вакцина.