Денис Шмигаль зробив обіцянку щодо карантинних виплат

Протягом всієї пандемії коронавірусу в Україні, основною проблемою, крім безпосередньо небезпечної хвороби, для українців стала неможливість повноцінно працювати, через що рівень добробуту і доходів сильно впав. Не так давно в уряді заново ввели адаптивні карантин, обмеження в "червоних" зонах якого знову не дають українським підприємцям заробляти собі на життя. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловився з цього приводу у своєму Telegram-каналі.

У своїй заяві Денис Шмигаль в черговий раз звернув увагу на те, що карантин є вимушеним заходом, через який безліч людей не здатні себе фінансово забезпечувати, у зв'язку з чим держава зобов'язана на період жорсткого карантину підтримувати людей в регіонах.

В уряді почали робити кроки в цьому напрямку. Прем'єр розповів, що президент України Володимир Зеленський дав розпорядження, згідно з яким міністри Кабміну обговорили механізми виплат компенсації українським підприємцям.

За підсумками обговорення, Шмигаль доручив міністерствам економіки, фінансів, соціальної політики, а також Міністерству розвитку громад і територій розробити алгоритм відшкодування збитків особам, які були змушені зупинити свою підприємницьку діяльність у зв'язку з введенням "червоного" рівня обмежень, передбачених умовами адаптивного карантину через епідемічну небезпеку в населеному пункті.

Ніяких деталей щодо того, яких розмірів будуть виплати і як скоро їх можна буде отримати поки що не озвучувалося.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні різко збільшилася кількість хворих коронавірусом і, відповідно, "червоних" зон адаптивного карантину. У зв'язку з цим місця в деяких лікарнях стало не вистачати, і людей доводиться класти в коридорах і кабінетах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що багато українців побоюються робити щеплення від коронавірусу, так як це може завдати шкоди їхньому здоров'ю. Міністр охорони здоров'я Степанов заявив, що в такому випадку покладається компенсація.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явилася інформація про те, що незабаром з'явиться принципово нова вакцина проти коронавірусу, для введення якої не буде вимагатися шприц і голка.