В "червону зону" з посиленням карантинних обмежень визначили ще дві області.

Так, з'явилася інформація щодо того, що з 24 березня жорсткі карантинні обмеження набудуть чинності в Київській та Сумській областях. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише "РБК-Україна".


Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов пояснив, що таке рішення обумовлене високим рівнем епідемічної небезпеки і активним поширенням COVID-19 на вищевказаних територіях. Варто відзначити, що Київська область першою була віднесена в "червону зону", ще 21 березня, а Сумська потрапила в неї сьогодні.

Це означає, що в цих областях поки забороняється прийом відвідувачів в ресторанах, які можуть працювати тільки на винос і з адресною доставкою. Також не можна буде відвідувати кінотеатри, школи та інші навчальні заклади, спортзали та фітнес-клуби, організовувати масові заходи. Разом з тим непродовольчі ринки теж будуть закриті.

українцям розповіли, які області опинилися в червоній зоні, фото: Фокус

А ось дитячі садки можуть працювати. При цьому долю громадського транспорту має право визначати місцева влада в "червоній зоні", в яку крім вищевказаних регіонів, входять Київ, Житомирська, Чернівецька, Закарпатська, Одеська та Івано-Франківська області.

Раніше "Hyser" писав про те, що за посилення карантину платитимуть. Шмигаль уточнив, кого це торкнеться і пояснив, чим це все обумовлено.

Також наш портал повідомляв, що лікарі розповіли, яка маска краще за інших захищає від коронавірусу.

Нагадуємо, що багато українців побоюються робити щеплення від коронавірусу, оскільки це може завдати шкоди їхньому здоров'ю. Міністр охорони здоров'я Степанов заявив, що в такому випадку покладається компенсація.