У Миколаєві громадський транспорт курсуватиме по-новому.

Таким чином, тільки за спеціальними перепустками пасажирам буде дозволено проїзд у громадському транспорті міста.Інформацією на цей рахунок поділився мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, пише "РБК-Україна".

Стало відомо, де в Україні почали вводити спецпропуски для проїзду в громадському транспорті, фото: Українська правда

Він порадив терміново міським підприємствам, установам та організаціям оновити електронні перепустки своїм працівникам, оскільки минулорічними вже скористатися не можна буде. На сайті міськради можна ознайомитися зі спеціальною системою цих перепусток.

Також мер Києва нагадав, що кожен документ повинен мати свій індивідуальний QR-код, копія якого буде зберігатися в спеціальній базі на сайті. Спочатку в ньому потрібно зареєструватися, після чого на електронну пошту прийде спецпропуск, який необхідно буде роздрукувати.


Варто відзначити, що цей пропуск необхідно завжди мати при собі і носити разом з документами, що засвідчують особу. Принаймні в Миколаєві без цього пропуску не можна буде проїхати в громадському транспорті.

До слова, Кабмін дав право місцевим властям самостійно приймати остаточне рішення про роботу громадського транспорту з урахуванням епідеміологічної ситуації в регіоні.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні позачергово посилили карантинні обмеження в одному з найбільших міст. Обмеження там почнуть діяти з 23 березня.

Також наш портал повідомляв, що автоперевізники масово піднімають ціни на проїзд. На це відреагував АМКУ і закликав місцеву владу взяти під контроль дії перевізників у питанні зміни ними вартості на проїзд.

Нагадуємо, що експерт розповів, чи ліквідують маршрутки в Україні до 2030 року. Рада схвалила відповідну Національну транспортну стратегію.